Beau Home Contact & openingstijden

Roermondseweg 109
6004AR Weert

Tel.: +31 495 540 079
E-mail: info@beauhome.nl

KVK-nummer: 71304703

Invalid Email
Invalid Number

Garantie & Onderhoudsadvies

Garantie voorwaarden

Bij Beau Home hechten we grote waarde aan onze toewijding aan garantie en service. We zorgen ervoor dat elk product zorgvuldig wordt geëvalueerd door onze vakmensen en onderworpen aan grondige inspecties. Deze aanpak stelt ons in staat om gunstige garantievoorwaarden aan te bieden die onze klanten beschermen. De garantie en kernwaarden waar Beau Home voor staat, zijn volledig gedocumenteerd en te raadplegen in de CBW-voorwaarden.

Voor eventuele vragen met betrekking tot onze uitgebreide 5-jarige All-in House garantie, nodigen we je uit om de relevante informatie op onze website te bekijken. Klik hier om direct naar die pagina te gaan. Als je behoefte hebt aan verdere verduidelijking, staan we altijd klaar om te helpen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor ondersteuning. We streven ernaar om jouw ervaring met Beau Home zo soepel mogelijk te maken en je te verzekeren van kwaliteit en gemoedsrust.

Hout

De meubels van Beau Home worden vervaardigd uit natuurlijke en Europese materialen, waaronder massief hout en fineerhout. Massief hout zorgt voor een warme sfeer in je interieur en is beschikbaar in diverse stijlen. De eigenschappen van massief hout dragen bij aan de unieke en luxueuze uitstraling van jouw interieur. Eén van deze eigenschappen is het werken van hout.Deze beweging komt vooral voor in de winter, wanneer je de verwarming gebruikt. We willen je daarom graag informeren over het werken van hout en hoe je ervoor kunt zorgen dat je houten meubel normaal blijft functioneren.

HET WERKEN VAN HOUT?

Hout is een natuurlijk product dat kan krimpen, uitzetten en scheuren. Dit wordt veroorzaakt door schommelingen in vochtigheid en temperatuur. Hoe vochtiger de lucht, des te groter de kans op uitzetting van het hout. Hoe droger de lucht, des te groter de kans op krimp en scheurvorming. Houtbeweging kan zich voordoen bij alle soorten houtproducten, of ze nu volledig massief zijn of juist fineer.

KENMERKEN VAN HOUT

Hout is een levendig natuurproduct. Verschillen in nerftekeningen, kleurscharkeringen en structuur geven hout zijn karakter. Ook noesten en kleine scheurtjes dragen hieraan bij. Veranderingen in luchtvochtigheid en temperatuur kunnen effect hebben op hout. Dit kan resulteren in verschuivende lijmverbindingen of zelfs een lichte kromming in een tafelblad. Deze 'beweging' van het houten oppervlak kan worden verminderd door enkele zaken in overweging te nemen. Het is bijvoorbeeld ideaal dat een houten tafel zich bevindt in een ruimte met temperaturen tussen de 15 en 24 graden Celsius, en een luchtvochtigheid tussen de 40 en 60%. Zorg er daarom voor dat je houten meubels niet te dicht bij een warmtebron worden geplaatst.

AFWERKING MET LAK

Hout dat gelakt is, vergt weinig onderhoud en hoeft enkel gereinigd te worden met een licht vochtige, zachte en pluisvrije doek. Het is echter belangrijk om langdurige blootstelling aan vocht, zoals bij bloempotten en glazen, te vermijden, omdat dit onherstelbare kringen kan veroorzaken.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je de duurzaamheid en perfecte staat van je houten meubels van Beau Home waarborgen.

Plooivorming

HOE ONTSTAAT PLOOIVORMING?

De eerste drie maanden noemen we de 'inzit periode'. Tijdens deze tijd kunnen er plooien verschijnen omdat het overtollige lucht uit de zit- en rugkussens wordt geperst terwijl je het meubel gebruikt. De vulling zakt dan zo'n 10 tot 15% in. Hierdoor kan de bekleding wat minder strak lijken en kunnen er plooien ontstaan.Als je veren of vlokvulling hebt, dan kan de vulling samengedrukt worden en veert het niet vanzelf weer terug. Maar door het dagelijks opkloppen van de kussens kun je dit probleem verhelpen en het uiterlijk en comfort van je meubel behouden.

Tip: Om plooivorming te beperken, is het goed om alle zitvlakken de eerste drie maanden evenveel te gebruiken, en indien mogelijk bij losse zitkussens deze te rooleren

Kan een meubel niet zo gemaakt worden dat er geen plooien ontstaan?

Nou, als het meubel te strak gestoffeerd zou worden, dan zou de kans op gescheurde naden groter worden. Dus om het ene probleem te vermijden, zou je eigenlijk een ander probleem creëren. Je kunt plooivorming ook wel als een soort 'marge' zien. De fabrikant laat deze 'marge' bewust toe. Plooien zijn dus eigenlijk een eigenschap van zitmeubels en daarom niet helemaal te voorkomen.

Mijn bank die ik nu heb heeft geen plooien en mijn nieuwe bank wel?

Als we de trends van laatste jaren bekijken, zien we dat de modellen wat 'strakker' zijn geworden en de zit- en rugkussens behoorlijk groter zijn geworden. Bijvoorbeeld, 3-zitsbanken hadden vaak voorheen 3 kussens, tegenwoordig worden de kussens verdeeld in twee vlakken. Hierdoor kunnen plooien sneller verschijnen. Omdat de huidige modellen een strak uiterlijk hebben, vallen plooien ook sneller op.

Waarom had het showmodel in de winkel dan geen plooien?

Zelfs bij de modellen in de winkel kunnen we plooivorming niet helemaal voorkomen. Hoe zichtbaar dit is, hangt af van hoe het meubel gebruikt wordt en hoe lang het al gebruikt is.

Stoffen Zitmeubels

Natuurlijk wil je dat je stoffen meubels er zo lang mogelijk mooi uitzien, toch? Nou, daar heb ik een paar handige tips voor! Eerst en vooral, overweeg onze All-in House service. Deze service biedt een vijfjarige vlekkenservice voor jouw nieuwe stoffen meubel. Door je meubels te behandelen met een impregneerspray worden ze vuilafstotend. Handig, toch? Deze behandeling kan trouwens op elke stof uit onze collectie worden aangebracht.

Maar stel dat er toch onverhoopt vlekken ontstaan door eten, drinken, of de af- en uitscheiding van mens en dier, maak je geen zorgen! Wij lossen dat voor je op. Zo kun je maar liefst vijf jaar lang zorgeloos genieten van jouw stoffen meubel. Niet alleen zijn vlekken gedekt, maar ook de constructie van de bank heeft een vijfjarige dekking. Met deze extra service kun je echt onbezorgd genieten van je bank.

Nu, als er toch een vlek op je meubel belandt, gebruik dan een zachte, schone doek en dep de vlek voorzichtig. Niet wrijven, want dat kan de stof beschadigen. Als het een vaste substantie is, haal die dan weg met een lepel om de stof zo min mogelijk te beschadigen. En om je meubel fris te houden, stofzuig je het op de laagste stand met het breedste mondstuk. Zo voorkom je kreukels, plooien en pilling. Wat hiermee belangrijk is! Vergeet niet altijd met de vleug van de stof mee te gaan.

Als extra hebben hebben we hier wat extra tips om je stoffen meubel langer mooi te houden:

 1. Huisdieren en hun nagels: Voorkom krassen door huisdieren niet op je stoffen meubel te laten.
 2. Huisdieren en hun vacht: Huisdieren kunnen pilling veroorzaken, dus laat ze niet op je meubel zitten.
 3. Luchtvochtigheid: Houd een goede luchtvochtigheid tussen 50 en 60% om pilling te voorkomen, vooral in de winter.
 4. Wollige kussens en fleeceplaids: Te veel kussens en plaids kunnen pilling bevorderen, dus wees voorzichtig met het stapelen ervan.
 5. Spijkerbroeken: Pas op met donkere spijkerbroeken, want ze kunnen kleurstoffen afgeven.
 6. Reinigingsmiddelen: Gebruik milde vlekkenspray of een licht vochtige doek om vlekken te verwijderen en voorkom agressieve reinigingsmiddelen.
 7. Vlekken: Dep vlekken voorzichtig met een schone, zachte doek en gebruik een lepel voor vaste substanties. Niet wrijven!
 8. Wissel kussens: Wissel de kussens regelmatig van plaats om slijtage gelijkmatig te verdelen. Als dat niet mogelijk is, wissel dan af met zitplaatsen om zachter worden van de vullingen te voorkomen.
Mircoleder Zitmeubels

Bij Microleder draait alles om de perfecte combinatie van kwaliteit en comfort. Dit materiaal bestaat uit een bovenlaag van microvezel en een onderlaag van ledervezels, wat resulteert in een prachtige bekleding met de voordelen van beide materialen. Hier is alles wat je moet weten over Microleder, inclusief tips voor onderhoud.

Wat is Microleder?

Microleder is een slimme samenstelling van een lederen onderlaag bedekt met een bovenlaag van microvezel. Deze combinatie behoudt de originele dikte van echt leer en biedt een zachte, aaibare textuur. Het resultaat is een stijlvolle bekleding die het beste van beide werelden biedt: de stevigheid van leder en het comfort van microvezel. De unieke tweekleurige uitstraling voegt een vleugje romantiek toe aan je meubels, en kleine kleurvariaties tussen de panelen zijn normaal en dragen bij aan de charme van Microleder.

Onderhoudstips voor Microleder

Om je Microlederen meubels in topconditie te houden, volg deze onderhoudstips:
• Als er gemorst wordt met bijvoorbeeld koffie, thee, of melk, dep de vloeistof dan onmiddellijk op met een absorberende doek en maak schoon met een vochtige doek. Dep hier altijd mee en wrijf nooit, door een wrijfbeweging kan je de vloeistof door de stof heen drukken
• Bij het reinigen van Microleder, wrijf voorzichtig met een zachte, droge, of licht vochtige doek. Vermijd ruw schrobben, omdat dit de bovenlaag kan beschadigen.
• Gebruik nooit een doek die eerder in contact is geweest met andere schoonmaakmiddelen, aangezien reststoffen schadelijk kunnen zijn voor de bovenlaag.

Algemene Tips voor Microleder

Hier zijn enkele algemene richtlijnen om de levensduur van je Microleder meubels te verlengen:
• Morsingen dien je onmiddellijk op te deppen.
• Gebruik voor het schoonmaken alleen absorberend keukenpapier of een licht vochtige doek.
• Vermijd het gebruik van chemische middelen en schoonmaakproducten, en reinig je meubels alleen met een droge of licht vochtige katoenen doek.
Onthoud dat Microleder, net als andere ledersoorten, natuurlijke plooivorming zal vertonen na verloop van tijd. Ook kan het licht verkleuren door blootstelling aan zonlicht, wat een normaal kenmerk is van dit materiaal en geen reden tot zorg. Met de juiste zorg en aandacht zul je jarenlang genieten van de schoonheid en het comfort van je Microlederen meubels.

Leren Zitmeubels

Om ervoor te zorgen dat je meubel er jarenlang als nieuw blijft uitzien, is het belangrijk om het goed te onderhouden. Hier is wat nuttige informatie en tips over gedekt leer en open leer, samen met onderhoudsadvies voor je kostbare meubels.

Gedekt Leer

Wat is Gedekt Leer?
Gedekt leer is een duurzame leersoort waarbij veel van de natuurlijke huidkenmerken zijn gecorrigeerd. Dit betekent dat littekens en insectenbeten worden verwijderd voordat het leer wordt afgewerkt. Vervolgens wordt er een kunstmatige print op aangebracht om het een natuurlijke uitstraling te geven. Een beschermende laklaag wordt toegevoegd om het leer te beschermen tegen verkleuring door daglicht.

Onderhoud van Gedekt Leer
Om je gedekte leren meubel in topconditie te houden, raden we aan om regelmatig stof te verwijderen met een zachte doek. Maandelijks kun je het meubel afnemen met een licht vochtige zeem. Belangrijk: gebruik een schone zeem die uitsluitend is bestemd voor het reinigen van je leren meubels. Hierdoor behoudt het leer zijn kwaliteit en glans.

Natuurlijke Plooivorming
Na verloop van tijd kan gedekt leer een lichte glans ontwikkelen en iets soepeler worden. Dit kan leiden tot natuurlijke plooivorming als gevolg van schuimvullingen en het oprekken van het leer. Dit is een normaal kenmerk en geeft je meubelstuk juist een karakteristieke uitstraling die typisch is voor echt leer.

Open Leer

Wat is Open Leer?
Open leer, ook wel semi-anilineleer genoemd, vertoont meer natuurlijke kenmerken door de dunne afwerkingslaag heen. Het lijkt qua uiterlijk op gedekt leer, maar het belangrijkste verschil is de dunne beschermingslaag. Het heeft een zichtbare nerf en voelt erg zacht aan, wat voor extra comfort zorgt. Houd er rekening mee dat er lichte kleurverschillen tussen huiden kunnen optreden.

Onderhoud van Open Leer
Voor open leer is een zorgvuldige behandeling essentieel. Net als bij gedekt leer, verwijder je regelmatig stof met een zachte doek en gebruik je maandelijks een licht vochtige zeem voor reiniging. Zorg ervoor dat je een schone zeem gebruikt die alleen voor je leren meubels is bestemd. Hierdoor behoudt het open leer zijn zachte textuur en uitstraling.

Natuurlijke Plooivorming
Open leer kan na langdurig gebruik een lichte glans en plooivorming vertonen. Deze plooivorming is normaal en geeft je meubelstuk de karakteristieke uitstraling waar leer zo geliefd om is.

Als extra gemoedsrust bieden wij onze All-in House service aan, waarbij je een onderhoudsset ontvangt en tot 5 jaar lang kunt rekenen op onze hulp bij vlekken veroorzaakt door eten en drinken op je leren meubel. Bovendien is er een garantie van 5 jaar op de constructie van je leren zitmeubel. Zo kun je zorgeloos genieten van je prachtige meubels.

Service

Als u een melding wilt maken met betrekking tot uw zitmeubel of vloerkleed, waarvoor u bij aankoop de 5-jarige All In House constructie- en vlekgarantie van Oranje Furniture Care heeft afgesloten, of als u gebruikmaakt van de Protexx Service voor uw vloerkleed, dan kunt u direct contact met hun opnemen via de volgende contactgegevens:
Telefoonnummer: +31 55 - 357 54 11 E-mail: customercare@oranjeservicecloud.com
Controleer uw e-mail voor meer informatie over uw order en/of certificaat.

Wil u liever met ons contact op nemen, dat kan ook
Om u dan zo efficiënt mogelijk van dienst te kunnen zijn, verzoeken wij u vriendelijk om foto's van het betreffende product mee te sturen. We vragen u om het volgende alvast te verstrekken:

• Meerdere scherpe overzichtsfoto's van het gehele product.
• Meerdere scherpe foto's om de locatie van de melding op het product te verduidelijken.
• Meerdere scherpe close-up foto's van de melding zelf.
• Een videofragment als er een piep of kraak te horen is

Deze foto's/video's + u gegevens en kopie van de order mag u versturen naar service@beauhome.nl

Onze serviceteam openingstijden zijn als volgt:
• Maandag: 13:00 - 16:30 uur
• Dinsdag: 10:00 - 16:30 uur
• Woensdag: 10:00 - 16:30 uur
• Donderdag: 10:00 - 16:30 uur
• Vrijdag: 10:00 - 16:00 uur
• Zaterdag: Gesloten
• Zondag: Gesloten

Zijn u vragen nog niet beantwoord, onze  medewerkers staan graag voor u klaar om al u andere vragen te beantwoorden.

Bel hier voor naar 0495-540079 of mail naar info@beauhome.nl

Openingstijden Showroom:

Maandag :
13.00 uur - 18.00 uur
Dinsdag :
10.00 uur - 18.00 uur
Woensdag :
10.00 uur - 18.00 uur
Donderdag :
10.00 uur - 20.00 uur
Vrijdag :
10.00 uur - 18.00 uur
Zaterdag :
10.00 uur - 16.30 uur
Zondag :
13.00 uur - 17.00 uur*

*Alleen op de laatste zondag van de maand (gesloten in juli en augustus)

Openingstijden tijdens feestdagen:

Openingstijden feestdagen:

 • 1 januari gesloten
 • Carnavals maandag geopend vanaf 13.00 uur
 • 1e paasdag gesloten
 • 2e paasdag geopend vanaf 13.00 uur
 • Koningsdags gesloten
 • Hemelvaartsdag geopend van 13.00 uur
 • 1e Pinksterdag gesloten
 • 2e Pinksterdag geopend vanaf 13.00 uur
 • 24 December geopend van 13.00 van 16.00
 • 1e Kerstdag gesloten
 • 2e Kerstdag geopend vanaf 13.00 uur
 • 31 December geopend van 13.00 tot 16.00