Hotel Chique Maak je interieur Hotel Chique

Als je onze woonwinkel al een beetje kent, weet je vast wel dat we helemaal weg zijn van meubels en interieurs die luxury living uitstralen. Een zeer populaire woonstijl binnen dit type van interieurs is de Hotel Chique woonstijl. In dit artikel leggen we uit wat Hotel Chique nu precies inhoudt en hoe je aan de voor jou meest geschikte meubels en interieuroplossingen komt binnen deze stijl.

Tipje van de sluier: bij Beau Home doe je heel gemakkelijk de juiste inspiratie op!

Hotel Chique Wat is het nu eigenlijk?

Ben je wel eens in een hotel geweest waarbij je je ogen uitkeek naar al het mooie en luxueuze om je heen? Nou, precies daar komt de term Hotel Chique vandaan.

Hotel Chique betekent dat alles netjes en mooi is ingericht en waarbij elk onderdeel van het interieur aan alle kanten luxe uitstraalt.

Hotel Chique herken je aan de vele natuurlijke tinten en natuurlijke materialen. Aangevuld met ton sur ton kleuren en accenten van goud en marmer. Velvet stoffen worden hierbij ook veelvuldig gebruikt.

Verder zie je de kleuren beige, zwart en hunter groen vaak terug bij een Hotel Chique huis.

Hotel Chique toepassen in je interieur

Ben je benieuwd met welke meubels, kleuren en materialen je je huis Hotel Chique inricht?

In de eerste plaats door heel veel luxe materialen, luxe stoffen en uitbundige verlichting te gebruiken. Daarbij zijn ook de kleuren grijs en zwart, gecombineerd met vooral glimmende materialen, ook een teken dat je met Hotel Chique bezig bent. En als je dan kiest voor marmer, kies je niet alleen voor chique maar ook nog eens voor duurzaam.

Een neutrale basis van wit met daarbij allerlei glimmende materialen kan ook echt een gevoel van luxe oproepen. Of door juist gebruik te maken van vooral heel veel robuuste materialen.

Slaapkamer Hotel Chique maken

Wil je je slaapkamer een Hotel Chique uitstraling meegeven? Dan is het (als je daar genoeg ruimte voor hebt) een goed idee om een relaxte sofa of loungestoel in de slaapkamer te zetten. Ideaal om te ontspannen of een boek te lezen. Met zo’n meubelstuk laat je echt zien dat je kamer meer is dan alleen een ruimte om in te slapen.

Tips om zelf een Hotel Chique uitstraling te creëren:

Wil je zelf ook in je woning aan de slag met het aanbrengen van een luxe sfeer in huis? Ga dan vooraf eerst fysiek inspiratie op doen. Door bijvoorbeeld een kijkje te nemen in luxe hotels bij je in de buurt. Let dan eens goed op de kleine dingen zoals de sfeerverlichting of het gebruik van bijzondere extra’s die het interieur die extra speciale vibe meegeven. En wat natuurlijk altijd slim is om te doen, is om een woonwinkel te bezoeken die gespecialiseerd is in deze stijl. Zoals Beau Home in Weert.

Stap eens binnen in onze showroom en laat je verrassen door de vele mogelijkheden. Wij geven altijd professioneel interieuradvies en maken persoonlijke tekeningen op maat voor onze klanten. Je kunt voor dit advies dan wel altijd het beste vooraf een afspraak maken met een van onze woonadviseurs.