Metropolitan woonstijl van Eric Kuster

In onze woonwinkel in Weert draait het allemaal om luxury living. We houden zelf enorm van deze stijl en willen ook graag dat onze klanten heerlijk kunnen genieten van luxe meubels en accessoires in hun woning. Maar wist je dat deze categorie van woninginrichting uit allerlei verschillende woonstijlen bestaat die stuk voor stuk het luxe leven kunnen uitstralen? Zoals bijvoorbeeld de Metropolitan woonstijl, waar de bekende ontwerper Eric Kuster ook veel gebruik van maakt bij zijn designs. In dit artikel vertellen we je er graag meer over.

Wat is de Metropolitan woonstijl?

De afgelopen jaren heeft de Metropolitan woonstijl enorm aan populariteit gewonnen. De stijl wordt gekenmerkt door luxueuze materialen en comfort en is een perfecte harmonie tussen moderne en klassieke interieurstijlen. De stijl onderscheidt zich onder andere door gebruik te maken van natuurlijke materialen, in natuurlijke tinten. Veelal zijn deze tinten ook precies op elkaar afgestemd wat voor een prachtig ton-sur-ton geheel zorgt. Het luxe gevoel wordt gecreëerd met behulp van rijke accessoires en decoratiematerialen in de vorm van kussens. Je zou kunnen zeggen dat de Metropolitan woonstijl eigenlijk de wat rustigere variant is van het wat meer glamoureuze luxury living.

De Metropolitan style van Eric Kuster

We hadden zijn naam al genoemd eerder in dit artikel. Want iemand die de Metropolitan woonstijl in Nederland echt naar een hoger plan getild heeft, is topontwerper Eric Kuster. Zijn werk voerde hem al de hele wereld over en hij noemt zijn stijl dan ook met recht Metropolitan Luxury. Je kan ook goed zien dat Eric Kuster een voorliefde heeft voor hotels als je zijn ontwerpen bekijkt. Elk interieur oogt als de meest luxe hotelkamer waar je heerlijk kunt genieten.

Eric voegt zelf ook vaak elementen uit andere werelddelen in zijn interieurs toe en hij gebruikt daarbij ook het liefst duurzame en natuurlijke materialen.

Mooie en stijlvolle mix

De Metropolitan woonstijl van Eric Kuster is dus vooral een mix tussen verschillende stijlen, waarbij luxe en comfort wel altijd de basis vormen. Wil je zelf deze stijl in je interieur gaan toepassen? Je hebt daarbij echt de vrijheid om decoratie, kleuren en materialen uit allerlei stijlen te combineren. De mogelijkheden zijn eindeloos, zolang je maar bij alles wat je toevoegt de belangrijke begrippen luxe en comfort in je achterhoofd houdt. Het is overigens wel een van de moeilijkste stijlen om zelf succesvol tot uitvoer te brengen. Alles staat of valt bij een juiste balans tussen het kleurgebruik en de eclectische mix van klassieke en moderne elementen. Maar daar helpen we je natuurlijk graag bij!

Wil je je interieur ook aanpassen door de Metropolitan woonstijl van Eric Kuster toe te voegen? En kan je wel wat extra advies en inspiratie gebruiken? Bezoek dan eens onze showroom in Weert en laat je verrassen door de vele mogelijkheden. Wij voorzien je graag van een professioneel interieuradvies. Voor je het weet, geniet je dan bij jou thuis ook van de prachtige luxe en comfortabele Metropolitan woonstijl van Eric Kuster.